Angajez copywriter

Angajez copywriter

Angajez copywriter.

Un angajator caută nişte oameni cu potenţial. Se postează pe Facebook, apare pe Timeline, se da Like, se da Share.
Pe scurt si introdus in categoria ,,lipsit de importanta”: – Se caută pasionaţi de medicină, cunoscători de limba engleză şi să ştie să lege două fraze corecte din punct de vedere gramatical.
In realitate se cauta oameni bine pregatiti, cu un limbaj bogat, cu un bagaj de cunostinte generale cat si cunostinte specifice <medicale>. Atentie, stim deja ca Romania are cel mai mare numar de analfabeti din Europa. România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa conform raportului comisiei europene pentru anii 2013 si 2014.
Un binevoitor (Valentin Valeanu) promoveaza anuntul catre sase prieteni ce ar fi corespuns criteriilor. Dupa o saptamana nici macar unul nu a reactionat, nici macar sa ceara informatii suplimentare.

Poate suna frivol dar nu mai umbla cainii cu covrigi in coada cam de multisor, nici bunicul nu i-a vazut vreodata.
Cu asa anunt nu va gasiti decat un pacalici si dupa cum ati constatat nu sunteti performanti cu pacalici angajati pe posturi ce necesita un pic mai multe cunostinte (pasionat si/sau cunoscator). De cand au disparut covrigii s-au mai desteptat si unii angajati si nu mai merge sa ii momesti cu promisiuni ca ,,restul depinde de noi”. Spune concret ce oferi, ca pretentii gasim in orice anunt. Tu m-ai crede la angajare daca ti-as spune ,,Angajeaza-ma, ca fac eu ceva prin firma.”? Atunci cum crezi ca se mai lasa pacalit cineva de un text asa slabut ,,spune-ne de ce doresti sa ni te alaturi, iar restul depinde de noi”. Care restul? Ca peste o luna imi spui ca nu am inteles eu ca salariul este in nasturi de plastic si ca eu am dorit sa muncesc ca disperatul facand ordine in vrafurile de acte si proiecte neatinse de nimeni sau mai rau, facute zdrente de pacalici, da pacalicii aia care vanau covrigi si te-au pacalit ca stiu sa faca orice, acceptand promisiunile tale nexprimate. Inca mai crezi ca vrem ,,restuli (joc de cuvinte intre restul si resturi) care depind de voi”?

Cum anuntul are o tinta clara, cautati un creator de continut (content creator, copywriter) ar trebui sa intelegeti ca acesti ,,pasionati/dotati” au un coeficient peste medie si ca un astfel de anunt nici macar nu produce un zambet, daramite sa provoace o reactie, in dorintele lor de a lucra pentru cineva competitiv. Iar cu resturi nu sunteti nici pe departe competitivi.
Ce ai spune daca ti-as trimite un mesaj ca acesta:

– ,,Daca poti plati un salariu multumitor, ai o fisa a postului pe care o respecti, nu ma tii la munca inutil pana la 10 seara si imi respecti weekendurile si concediul, atunci as vrea sa fac parte din echipa ta si sa lucrez in cadrul firmei tale.
Trimite o scurta prezentare a firmei si a politicii firmei pe adresa …@.ro, spune-mi de ce as alege sa ma alatur echipei, iar restul depinde de mine.”

By CVA