De ce nu scriu corect la pc (calculator).
In primul rand pentru ca scriu cu doua degete. In al doi-lea rand pentru ca nu am terminat cursuri de dactilografa.keyboard_comparason_string
Asa ca… imi scriu ideile avand senzatia ca imi merg degetele pe tastaura ca la dactilografe, pe cand eu scriu cu doua degete, apasand pe rand pe taste.
Uite asa, viteza cu care scriu nu poate tine pasul cu viteza cu care gandesc… ca scriu. Asta duce la mancat sau inlocuit de litere. Radea un prieten de faptul ca timp de un an am tot inlocuit stai cu sati.
Pe de alta parte, tot viteza poarta vina pentru greselile ce implica cratima… m-am trezit ca puneam cratima oriunde numai la locul ei nu. Nu cred ca cineva care a scris corect o viata, inceteaza sa mai scrie corect peste noapte.
Eu pot afirma aceasta deoarece nu devii analfabet ci doar te dezvolti ca atare. Cine nu a stiut sa scrie, nici nu o poate face, doar daca invata si se corecteaza, insa cine a scris corect, va scrie in continuare corect. In primul rand pentru ca fluxul cognitiv ii cere asta… stiti acea senzatie ca te zgarie la urechi, retina, etc. Ei bine de aceea sustin ca nu prea te poti dezvata de a scrie sau a citi corect.
Am luat la rasfoit caietele din scoala, scriam corect. Am luat la rasfoit notitele si caietele din prezent, (da, inca scriu pe hartie) si scriu corect. Asta inseamna ca numai la calculator scriu incorect.
Motive sunt destule.
In afara de cele spuse mai sus, faptul ca scriu la o tastaura neergonomica, faptul ca folosesc un limbaj incomod (qwerty), poate unii nu stiti dar asezarea literelor pe tastatura in acest format (qwerty) a fost aleasa in 1874 de catre Cristopher Sholes, motivul a fost chiar viteza de scriere… A aranjat butoanele tastaturii cu literele cele mai comune, folosite in engleza, in zone cat mai greu de folosit, tocmai pentru a reduce viteza dactilografului care ,,incaleca” literele. De remarcat ca qwerty foloseste aranajarea pentru literele cele mai comune folosite in engleza iar eu incerc disperat sa scriu in romana. Ce paradox!
By CVA
P.S. Tot din viteza nu apuc sa revizuiesc cele scrise si trimit sau public mesajele asa cum le scriu. Uneori observ o greseala abia dupa doua-trei zile. Uimitor cum creierul, chiar daca recitesc mesajul, aseaza literele la locul lor infiderent cum au fost scrise. Cine a vazut indiferent?