Zilele trecute observ un anunt cu titlul:succes

Donna Medical Center cauta SPECIALIST MARKETING & PR!

Daca esti in cautarea unui job interesant care sa te ajute sa te DEZVOLTI profesional si personal, daca esti o persoana serioasa, motivata si sociabila in acelasi timp, si cel mai important, daca iti place sa lucrezi si sa ajuti oameni (femei in special), daca iti place sa scrii si sa citesti, daca iti place sa te implici in proiecte ambitioase..

DOAR daca te incadrezi in profilul de mai sus, te invitam sa trimiti la adresa de e-mail v.teodorescu@donna-medicalcenter.ro CV-ul, impreuna cu o scrisoare de intentie, in care sa raspunzi la urmatoarele 2 intrebari:

Ce skill-uri/ know-how specific si relevant ai putea sa aduci pentru proiectele Donna Medical Center? (max. 100 cuv.)

si

Care ar fi planul tau de actiune, pentru a aduce o crestere valoroasa si sustenabila la Donna? (max. 250 cuv.)

Mai multe detalii la www.donna-medicalcenter.ro/post/mrksipr.html

Pana aici toate bune si frumoase…

Un cititor comenteaza usor la adresa anuntului, lucru ce imi atrage atentia si… comentez:

…multi confunda specialistul in marketing si abilitatile sale cu ,,inovatia in pictura”. Din cate vad aici, i se pune in carca si PR.

Cel mai probabil au nevoie de un ,,campaign creator” cu abilitati de comunicare inclusiv in sfera PR, dar nu au reusit sa exprime acest lucru. Iar conform anuntului, au nevoie de un designer cu abilitati de grafician in niste programe scumpe ca achizitie si invatare. CV-ul este necesar, in acest caz, la prezentarea altor proiecte la care ai lucrat urmat de un mini referat/proiect (oferit gratuit de catre cei ce sunt in cautarea unui job) de dezvoltare a Donna Medical Center.

Intrebarea fireasca ar fi: De ce ar trimite 100 de utilizatori cate un proiect si sfaturi competente (sunt specialisti) catre voi? Care ar fi beneficiul nostru, al specialistilor?

Stiti, la o analiza mai atenta, chiar aveti nevoie de un specialist… macar sa va comunice ca o astfel de solicitare ar arata altfel imbracata intr-un concurs cu premii. Nu imi spuneti ca acest ,,Cautam specialist” inseamna ca cel mai bun este,
sau va fi, deja angajat! Nu poti fi bun cand nu exista un criteriu de departajare sau jurizare (ce ma diferentiaza in solicitare (skilluri, know-how, proiecte, crestere valoroasa a ce? sustenabila fata de?)…

Dragi angajatori, in special cei care cautati ,,specialisti” in orice domeniu, ganditi-va ca va adresati chiar unor specialisti (printre multi tamplari care va raspund) si ca acestia va analizeaza in primul rand anuntul si oferta. Cat de incantat credeti ca este un specialist (adica unul care deja stie si poate) de textul acesta: ,,oportunitati de dezvoltare a carierei prin implicarea in proiecte noi sau in curs de dezvoltare… oferim un salariu variabil, in functie de aportul tau calitativ si cantitativ”… Pai, el (specialistul), deja a mancat proiecte pe paine, a visat proiecte noi pana i-a spus Freud ca a avut un profesor de marketing nefericit… ce sa dezvolte in cariera cu un proiect nou la Donna? Orice ar fi facut el sau ea inainte, conform CV.

Iar, despre salariul variabil… cum ii veti masura aportul? Il cantariti la angajare si dupa aia din doua in doua luni? JK. Cel mai rezonabil ar fi sa organizati un ,,pitch idea” (concurs) prin care sa alegeti un content/campaign creator, cu reguli clare si cu beneficii rezonabile. Nu uitati niciodata, specialistii vad, ceilalti invata, iar un astfel de anunt va plaseaza direct in sfera teparilor de joburi sau mai rau, va aduce la angajare o studenta la agronomie pe post de specialist in marketing.

By CVA