Discutand cu un amic despre afacerea lui si despre prezenta afacerii online am obesrvat un stereotip, pe care toti micii antreprenori il folosesc. Acest cliseu arata cam asa:

Mica lor afacere este prezenta pe internet. Ce frumos!!! Insa nu o cunosc decat prietenii lor apropiati, care oricum stiu cu ce se ocupa prietenul lor. Este aceasta un paradox?

Daca ai incercat sa iti faci simtita prezenta pe internet, webpage, social media, etc… de ce stai doar intre prieteni? Doar pentru ca este gratuit?… Cu o suma modica te poti face cunoscut si altora. In primul rand, iti creezi o identitate, te ,,brand-uiesti”, iti creezi un nume, un simbol, o identitate astfel incat oricare client sau potential client, nou intalnit sa o/il descopere usor si sa poata afla informatii pertinente. Este normal ca tu sa iti doresti ca ceilalti sa aiba un loc de unde sa se informeze despre activitatea ta, actiunile tale, ideile tale cat si competenta ta.

Vorbesc aici despre afacerea ta! Despre tine ii pot intreba pe prietenii tai sau pe dusmanii tai. Parerile pot fi impartite, depinde pe cine cunosc eu… sau clientul.

In afacerea ta sunt deja multi care fac acelasi lucru, daca inventai tu ceva nou nu ai mai fi citit acest articol.

Asa ca… intrebarea fireasca: De ce tu? Ce oferi tu? Ce nu ofera concurenta ta? Preturi mai mici? Calitate? Performanta? Cine poate spune aceste lucruri, daca tu nu o faci? Daca esti tacut pe internet si cunosti sau ai doar cativa prieteni apropiati care au incredere in tine, asfel incat sa te recomande si altora, crezi ca lumea, acei potentiali clienti au cum sa ajunga la tine? In timp util, nu?

Auzim zilnic indemnuri: investeste in tine, investeste in echipamente, investeste in oameni… dar nimeni nu iti spune: Investeste in comunicare! Investeste in reclama catre tine, catre afacerea ta.

Ai deja un nume? Lasa-i si pe ceilalti sa afle. Ajuta-i sa te cunoasca. Ajuta-i, pe cei ce te cunosc deja, sa isi aduca aminte de tine.

Iti cumperi un echipament nou, performant? De ce sa afle despre acest lucru doar familia ta si doi-trei prieteni? De ce restul sa afle intamplator sau dupa ce au folosit acelasi echipament sau tehnologie de la altii…

Cum ar fi daca, orice noua idee, orice noua actiune sau investitie de-a ta, ar fi o invitatie la comunicare, la cunoastere, o invitatie catre toti potentialii clienti prin care sa spui ca afacerea ta exista. Banuiesc ca acesta este scopul pentru care investesti timp si bani in echipamente si in afacere, nu? Atunci, de ce nu spui altora cine esti?

Pentru cei ce ma cunosc, ma puteti suna oricand…

Pentru cei ce nu ma pot suna, imi puteti lasa un mesaj aici…

By CVA

P.S. Iti ofer servicii de publicitate online prin Google Adwords, Facebook ads si daca insisti optimizare site.