Un Friend

Un Friend

Tavalitul pe jos de ras este putin spus. Un fost coleg tocmai mi-a dat Unfriend (functie existenta in facebook). Nu e un capat de tara, nu am cerut nimanui sa ma iubeasca. Hilarul situatiei este acela ca daca nu esti de acord cu ceea ce zice, face, gandeste o persoana ii poti spune asta si ca, nu mai aveti interese sau pasiuni comune si este mai bine sa nu mai coabitati. Ideal este sa comunici sa exprimi in cuvinte nemultumirea sau insatisfactia apropierii de o persoana. Este esenta unei ,,despartiri” fairplay (corecte, echilibrate psihic, normale… nu pot traduce si adapta fairplay la situatia data). Altfel, este precum disparitia magarului in ceata. Este exact ipostaza: -Ai disparut ca magarul in ceata! Nu pot decat sa adresez, celor care azi sunt ,,frienzi” si maine apasa ,,unfriendul”, o intrebare: -Tu iti dai seama ca este penibila asta cu Unfriend. 😀 😀 😀 Jenant de penibila. Daca ai si gandit ,,mi-am luat jucariile si am plecat, nu mai sunt prieten cu tine” este deja idealul comunicarii tale zilnice.
Avea Mircea Badea un moment cu „Dai unui cretin o bariera si el devine Dumnezeu”, facebook a creat aceasta iluzie a utilizatorului penibil care are un buton si se crede Dumnezeu. Unfriend! Erase! Aproppo, atunci cand apasati unfriend stergeti si amintirile din mintea voastra? Nu prea cred. Ignore & Delete sunt niste functii pc sau taste pe tastatura nu realitati cotidiene.
Ar fi fost un moment normal si nebagat in seama acest unfriend daca nu as fi auzit, zilele trecute, exprimarea curiozitatii unei amice referitoare la o situatie identica (cineva i-a dat unfriend), curiozitate ce intreba… daca sotia nu ti-a facut cafeaua dimineata ii dai unfriend la pranz? Daca seful iti traseaza sarcini noi sau te critica ii dai unfriend in ziua aceeea? Daca din cauza unui coleg iti intarzie proiectul, lucrarea, ii dai unfriend in saptamana urmatoare? Daca te superi ca vacarul pe sat iti iei boarfele si pleci? Daca dispari ca magarul in ceata?
Fiti creativi! Comunicati, cereti explicatii atunci cand prejudecata nu va lasa sa auziti, sa intelegeti. Comunicati atunci cand vreti sa spuneti ceva, fiti utili celor din jur…
Altfel veti ajunge sa: Unfriend me, Unfriend your wife, Unfriend your son/daughter, Unfriend your soul. Be stupid. Live on Facebook.
By CVA