Si chiar ca nu doream sa scriu despre vodafone, azi.

In urma cu vre-o cateva minute ma suna, a ‘nspea oara, o fatuca de la vodafone, (da e scris corect cu litera mica).

Sunteti de acord sa primiti factura electronica? Chipurile fac ei o campanie in care, cu banii recuperati din economia de hartie vor cumpara nu stiu ce carti pentru copii. Cum nu am incredere in nimeni, mai ales ca, banuiesc deja, ca acele carti sunt combinatia unuia de la achizitii sau a unui microsef din zona si sunt niste aberatii comerciale in loc de carti pentru copii… ma declar deja, circumspect si imi exprim indoiala asupra campaniei.

Ei bine, NU! NU vreau sa primesc factura electronica. De ce? Pentru ca, nu sustin campania. Adica nu o sustin pe banii mei. Nu am incredere in voi, in cei ce au legatura cu campania. Nu am incredere ca sunteti impartiali in alegerea furnizorilor, in alegerea cartilor, in comisionarea celor implicati, in directionarea banilor economisiti. Lista poate continua.

Ei bine, NU! De ce? Pentru ca, pentru a primi factura in format electronic eu ar trebui sa am UN CALCULATOR complet, UN ABONAMENT la internet, UN ABONAMENT la curent (energie elctrica), cunostinte de utilizare, etc. Vodafone nu intreaba daca detin toate aceste lucruri. Ei deja ma pun in fata faptului implinit, in urma cu un an am primit un mesaj in care ma anuntau ca ,,am trecut” la factura eletronica. Acum ma intreaba daca vreau sa primesc factura electronica. Pai… imi oferiti gratuit acces la internet? Ca pana acum taxati orice depasire de date la abonament. Sau vre-un mouse rosu? Hmm, nimic?

Alta ar fi fost situatia daca imi ofereati in contrapartida o reducere la abonament. Oferti-mi 5% pentru a participa la campania de salvare a padurilor, samd. Apropo stiti ca este mai ieftin sa printezi o pagina decat sa folosesti curent si componente electronice  pentru a trimite un email? Si mult mai ecologic. O coala de hartie este biodegradabila, monitorul pc-ului nu este si nici plasticul mouse-lui.

Oare OPC-ul ce zice? Situatia e clara, daca accepta factura electronica, clientul este fortat/,,obligat” sa faca cheltuieli suplimentare pentru a accesa email-ul cu factura.

Bravo, vodafone.

Felicitari restul… cati ati pus botul.